Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

16-31 mei - Matagalpaweken op sbo Zonnesteen

Op SBO Zonnesteen vinden deze maand opnieuw de Matagalpaweken plaats. Dat is dit jaar al voor de dertigste keer en dat is uniek in Nederland. Op woensdag 16 mei worden de Matagalpaweken officieel geopend. In de weken die volgen krijgen de kinderen van Zonnesteen een heleboel informatie over het leven van kinderen in een van de armste landen van Latijns-Amerika, onder andere via het Inleefatelier.

Op 30 mei is er rond de school een sponsorloop, waarvan de opbrengst bestemd is voor het verbeteren van het onderwijs in Matagalpa. De traditionele afsluiting van de actieperiode vindt op donderdag 31 mei vanaf 18.00 uur plaats op de speelplaats van SBO Zonnesteen, Generaal Smutslaan 11. Iedereen is van harte welkom en je kunt er genieten van leuke spelletjes, muziek, dans, lekkere tropische hapjes, enz. Natuurlijk is er ook volop informatie te verkrijgen over de activiteiten van de Stedenband Tilburg-Matagalpa.

26 mei - Radio El Mundo in Tilburg

Vanuit de winkel van tante Pollewop, Molenstraat 47, verzorgt radio El Mundo een uitzending.
Tilburge organisaties met internationale contacten en activiteiten kunnen verslag uitbrengen op de radio.
Tegelijkertijd komt de werkgroep Tilburg4GlobalGoals bij elkaar.
Tijd: 13.30 - 16.00 uur

7 juni - Stedenband op scholenmarkt

Tilburgse scholen kunnen vanmiddag shoppen in het aanbod van organisaties in de stad. De Stedenband is present met het Inleefatelier; een Nicaraguaans dorpsplein waar kinderen een rol krijgen en zich zo inleven in het leven daar.

26 augustus - Boekenmarkt

We zijn weer present met een prachtige collectie tweedehands boeken op de markt Boeken rond het Paleis. Ism Boek winst. Nadere info volgt.

2 september - Tilburg Ten Miles

Onze jaarlijkse rozenactie combineren we wederom met een paviljoen met activiteiten voor kinderen. De Global Goals staan hierbij centraal.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706