Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Eefje Wentelteefje

kaft kleinEefje Wentelteefje gaat dit jaar op reis naar Nicaragua. Waarom Eefje naar Nicaragua gaat, is te lezen in het nieuwe stripboek van Jeroen de Leijer: 'Eefje en de Matagalapipa uit Matagalpa'. Het is een spannend avontuur dat nog even geheim blijft, maar dat te maken heeft met een vreemde vogel die al eerder in Tilburg te zien was.
 
Het stripboek is, in het kader van de Kinderboekenweek, gemaakt in opdracht van de Stedenband Tilburg-Matagalpa en is bedoeld voor leerlingen op basisscholen. Het zal echter ook via de losse verkoop verkrijgbaar zijn. Bij het boek zijn werkbladen gemaakt. Het stripboek komt in september uit, maar scholen die mee willen doen kunnen nu al contact opnemen met de Stedenband Tilburg-Matagalpa via www.tilburg-matagalpa.nl
 
Het project is onderdeel van de millenniumdoelen-campagne 'Alle kinderen naar school', waarbij de Stedenband samenwerkt met het Landelijk Beraad Stedenbanden (LBSNN) en Hivos.

Lesmateriaal 'Eefje Wentelteefje en de Matagalapipa uit Matagalpa'

 • Werkbladen
  De werkbladen kunt u los van elkaar downloaden. De werkbladen horen bij bepaalde bladzijden in het stripboekje. Dit paginanummer staat rechts onderaan het werkblad.
 1. Cover
 2. Spaans
 3. Vader Jacob
 4. Nica-huisje
 5. Muziekinstrumenten 1
 6. Muziekinstrumenten 2
 7. Pinata A
 8. Pinata B
 9. Recepten A
 10. Recepten B
 11. Recepten C
 12. Recepten D
 13. Kleurplaat
 14. Beeldje beschilderen
 • ¿Hola qué tal?
  Corresponderen met vriendjes in Nicaragua is voor kinderen van de basisschool heel uitdagend. Voor kinderen die zelf in het Spaans een brief willen schrijven naar een vriend of vriendin in Nicaragua is er deze handige vertaalhulp. Schrijf iets over jezelf, op welke school je zit, wat je zoal eet, op wie je verliefd bent, enz. We kunnen deze brieven meenemen naar Matagalpa en uitdelen aan leeftijdsgenootjes.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706