Actueel nieuws

Vriendenavond

amigosOnze vriendenstichting - Amigos de Matagalpa - organiseert op dinsdag 17 maart een informatieve en gezellige ontmoetingsavond.

De avond is speciaal bedoeld voor de “Amigos” (vrienden en vriendinnen) van de Stedenband Tilburg-Matagalpa. Daarnaast is iedereen uitgenodigd die met de Amigos en de vrijwilligers van de stedenband wil kennis maken.
Het programma is een mix van informatie en ontmoeting, afgewisseld met muziek, die wordt verzorgd door de bekende Tilburgse troubadour John Meulendijks.

De avond vindt plaats bij Raakveld, Koestraat 113 in Tilburg.
Van harte welkom, maar wel graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vernieuwde website

februari 2020

De geheel vernieuwde website van de stedenband is in de lucht! We horen graag je reactie...

Goed werkbezoek en prachtig feest

IMG 9280Oktober 2019 - Deze maand waren we superdruk met het begeleiden van de delegatie van zeven docenten uit Matagalpa. Zij kregen een intensief programma aangeboden met workshops, scholenbezoeken en andere afspraken.

Daarnaast stonden we ook nog 'even' met onze vogeltjesrace op de Night University én vierden we ons 35-jarig bestaan. Dat was een hele leuke dag waarop we tal van vrienden en bekenden mochten begroeten.

Het werkbezoek werd door onze gasten met "500 % tevreden" geëvalueerd. Boordevol ideeën en inzichten zijn ze teruggekeerd naar Nicaragua, waar ze de kennis op hun beurt doorgeven aan collega's en aan andere zusterscholen

Het was leuk op de Dwalerij!

IMG 9428

School Jeanne d'Arc sluit zich aan

20190930 084640September 2019 - Basisschool Jeanne d'Arc, reeds in het bezit van een prachtige mural, heeft zich onlangs aangesloten bij de scholenbanden. De school organiseerde een project in alle klassen, waarbij het Nicaraguaanse vogeltje centraal stond, en er was een sponsorloop.

Met de opbrengst van ruim 750 euro kan de school San Antonio in Matagalpa de toiletten renoveren.

Verslag spinning actie 2020

Jan en Hettie in actieAnneke geniet21 januari 2020 - Ongeveer dertig deelnemers sprongen zondag op de fiets voor de koffieboeren in Matagalpa. En met succes! Er is zevenhonderdvijftig euro opgehaald. De opbrengst van de spinningmarathon wordt gebruikt om kleine koffieboeren in Matagalpa te ondersteunen.

Mede-organisator Jan Vugts (samen met Hettie op de foto): “Met de steun van deze spinning geven we trainingen. Zo worden er onder andere trainingen gegeven in het verbeteren van de producten en in het omgaan met klimaatverandering.”

De deelnemers konden kiezen voor een of twee uur fietsen. De actieve vrijwilligster van de Stedenband, Louise Donjacour, heeft de twee uur volgemaakt. “Ik heb nog energie over. Ik doe dit vooral omdat ik wil dat er meer aandacht komt voor Nicaragua. Het land leeft hier niet zo.’’

Naast inspanning was er ook tijd voor ontspanning, mandarijntjes en gezelligheid. Deelneemster Anneke van Luijken (foto) hield het bij een uurtje. “Ik heb mij flink in het zweet gewerkt, maar ik kom ook om vrienden te zien. Een beetje kletsen. En dat was zeker leuk!’’, zegt zij lachend.

Stedenband Tilburg-Matagalpa is goed bezig. Op naar de volgende actie, de Scholierencompetitie in maart.

35 jaar geleden

IMG 5286Op 3 mei 1984, gingen Wim, Jan en Joop bij notaris von Bergh langs om de Stichting Samenwerking Tilburg Nicaragua op te richten. Met als doelen: het bevorderen van de bewustwording bij Tilburgers over Nicaragua en het ondersteunen van de zelfstandige ontwikkelling van het Nicaraguaanse volk.
De gemeente Tilburg erkende de stedenband in 1988 en zo werd deze officieel.
In 2012 is de naam van de stichting veranderd in Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa, omdat dat beter weergeeft wat de stichting is en doet.

Lees meer...

Meer dan 16.000 euro voor beter onderwijs

20190522 0932396 juni 2019 - De acties van de scholen Panta Rhei en Zonnesteen hebben meer dan 16.000 euro opgebracht voor beter onderwijs in Matagalpa. Een geweldig resultaat!

In Matagalpa gaat men dat geld onder andere inzetten voor nieuw meubilair, didactische materialen, workshops voor docenten en milieueducatie.


Agenda

Vrijdag 27 maart Scholierencompetitie

Drie middelbare scholen strijden om de wereldbokaal en geld voor een project in een partnerland. Het Beatrix College speelt voor Matagalpa.

De organisatie is in handen van Switch/ContourdeTwern.

10-30 april Onderwijswerkbezoek aan Matagalpa

Een groep Tilburgse docenten van diverse scholen gaat op onderwijsreis. Zij gaan verder werken aan rekenen, gym en klassenmanagement met hun Matagalpese collega's en op de zusterscholen.

Cadeau-idee

vogeltjesOnze Nica-vogeltjes worden steeds leuker!
Solo, op stok of op een plankje zijn ze een erg leuk presentje voor elke gelegenheid. Kom even langs op ons kantoor of bel/mail als je interesse hebt. 

Van de solo vogeltjes hebben we voldoende voorraad om ze aan veel mensen tegelijk cadeau te doen.

Ze kosten 3,50 euro per stuk of 5 euro voor de 'bewerkte' vogeltjes (excl eventuele verzendkosten) en je steunt er onze projecten in Matagalpa mee.

Lees hier de de online versies van de ¡Cómo No! het informatieblad over de Stedenband Tilburg-Matagalpa.

Informatieblad ¡Cómo No!

Lees hier de nieuwsbrieven van de stedenband. Meld je aan om de nieuwsbrief digitaal te ontvangen.

Nieuwsbrief

Het werk van de stedenband is mogelijk door steun van velen. Wil je weten hoe jij kunt helpen?

Steun ons

Aanmelden nieuwsbrief Stedenband Tilburg-Matagalpa

Wil je de nieuwsbrief van de Stedenband Tilburg-Matagalpa in jouw mailbox ontvangen? Geef je naam en mailadres dan door.

Please enable the javascript to submit this form

Bedankt voor het aanmelden!

Op deze pagina zie je het actuele nieuws en de agenda van activiteiten.
aanmelden nieuwsbrief Stedenband Tilburg-MatagalpaBlijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief:

Archief van berichten