Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Geboortebos 2.0 van start

IMG 5286IMG 529913 april 2019 - Een bos mogen we het niet echt noemen; het zijn Geboortebomen die worden geplant op Landschapspark Pauwels, vlakbij Loon op Zand.
Dit jaar werden de eerste 50 bomen geplant. Op dit moment is er geen project in Matagalpa aan gekoppeld, maar de Stedenband is wel betrokken bij de educatie en voorlichting en vraagt aandacht voor de koffieboeren in de regio Matagalpa, die ook gebaat zijn bij een goed klimaat en veel biodiversiteit voor een optimale koffieproductie.
Op deze eerste plantdag verkochten wij onze vrolijke vogeltjes.

Beatrix College wint de scholierencompetitie 2019

2019 12 apr Scholierencompetitie 153 112 april 2019 - We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar dit jaar was het team van Beatrix ijzersterk! Ze wisten het meeste over armoede, ontwikkelings-samenwerking en mondiaal burgerschap en bleven daarmee het Theresialyceum en het Koning Willem II College ruim voor.

Docent Twan Jenniskens was super blij met zo'n mooi afscheid en de school mag 400 euro besteden aan een project in Matagalpa. Gefeliciteerd!

De Stedenband gaat dit najaar ook een project met het Beatrix doen in het kader van Internationalisering, met de klassen van tweetalig atheneum (TTA).

35 jaar Stedenband

Maart 2019 - Dit jaar bestaat onze Stedenband 35 jaar! Dus ook leuk om even terug te blikken. Toen we 25 jaar bestonden, bedachten de Tilburg CowBoys het koffiekopjes ruilproject. Omroep Brabant filmde het. Klik hier om het item te bekijken.

Op zaterdag 5 oktober wordt ons jubileum gevierd. Houd onze website en de social media in de gaten...

 

Proost!

IMG 5282Een toast op het nieuwe jaar
én op 35 jaar Stedenband!

♥ 1984 ♥ 2019 ♥

Actuele situatie Nicaragua

Januari 2019 - Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken is aangepast. Nicaragua is nu (net als buurland Costa Rica) geel. Dit betekent dat er veiligheidsrisico's zijn.

Onze stichting organiseert voorlopig nog geen reizen en werkbezoeken, omdat we de situatie te fragiel vinden en er nog steeds veel zorgen zijn rond Nicaragua. Onze projecten daar en onze activiteiten in Tilburg vinden wel doorgang.

Meer actuele informatie vind je in deze Nica Nieuwsbrief, uitgegeven door de Steungroep Nicaragua.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706