Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Door met kennisuitwisseling onderwijs

30 maart 2018 - Van 3 tot 14 april zijn twee docenten van de Pabo Matagalpa op bezoek in Tilburg. Hun bezoek is onderdeel van een omvangrijk kennisuitwisselingsprogramma voor het basisonderwijs. Kwaliteitsonderwijs is een van de Global Goals waaraan de Stedenband Tilburg-Matagalpa werkt.

Door de jarenlange samenwerking met Tilburgs zusterstad in Nicaragua kan steeds beter worden ingespeeld op vragen van partners in Matagalpa. Omdat onderwijs van oudsher een belangrijke pijler is van de Stedenband, is de ontwikkeling juist op dit terrein goed zichtbaar.

Al enige tijd bezoeken Tilburgse docenten hun collega’s in Matagalpa. Zij geven op maat gemaakte workshops met als doel de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Met name bij het rekenonderwijs zijn de afgelopen jaren stappen gezet. Maar ook rond andere thema’s. Frans Couwenberg, al jaren de grote trekker van de onderwijsgroep, gaf afgelopen januari nog een workshop sport en bewegen in Matagalpa: “De docenten vonden het fantastisch. En je ziet dat je met een relatief kleine inspanning een groot bereik kunt hebben.”

Sinds 2015 wordt er ook samengewerkt met Fontys Pabo Tilburg en worden er dus ook studenten bereikt die het vak nog moeten leren.
Voor de Pabo-docenten, die twee weken blijven, is een gevarieerd programma samengesteld. Er zijn diverse thematische ontmoetingen met collega’s en studenten en natuurlijk worden er bezoeken gebracht aan Tilburgse basisscholen waar studenten stage lopen. Ook basisscholen die betrokken zijn bij de Stedenband Tilburg-Matagalpa zijn opgenomen in het programma. Zo krijgen de gasten een goed beeld van het Nederlandse onderwijs in de praktijk.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706