Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Nog steeds geen einde aan geweld; manifestatie en informatiebijeenkomst in Nederland

31 mei 2018 - Vandaag haalde Nicaragua weer het Nederlandse nieuws. Dat is geen goed teken. Een protestmars in Managua, gehouden op Moederdag (in Nicaragua gevierd op 30 mei) is ook weer geeindigd in geweld. Het waren ook moeders van omgekomen demonstranten die de mars organiseerden en voorop gingen. Honderdduizenden mensen namen eraan deel.

De protesten en wegversperringen beheersen het land en de dialoog, waarvan zoveel werd verwacht, verloopt uiterst moeizaam. De roep om het vertrek van de president neemt toe en (invloedrijke) ondernemers pleiten voor vervroegde verkiezingen. Maar president Ortega peinst er niet over om af te treden.

Een delegatie van Nicaraguaanse studenten is op dit moment in Europa om aandacht te vragen voor de situatie in Nicaragua. Op zondag 10 juni is er een manifestatie in Den Haag.

De bijeenkomst start bij het Vredespaleis (Carnegieplein) om 15 uur en daarna gaat de tocht naar het Internationaal Strafhof. Amnesty International en andere internationale organisaties zullen ook aanwezig zijn. In meerdere Europese landen organiseert men op 10 juni een vergelijkbare manifestatie.

De dag erna, op maandag 11 juni, is er van 15.30 tot 18 uur een informatiebijeenkomst bij het CEDLA (Roetersstraat 33, Amsterdam, zaal 2.02). Deze bijeenkomst wordt in het Engels en Spaans gehouden. Gevraagd wordt om je vooraf aan te melden. Dat kan via stedenband@tilburg-matagalpa.nl Wij zorgen dan dat het wordt doorgegeven aan de organisatie.

Yerling Aguilera, docent, socioloog en onderzoeker aan de universiteit UCA, is namens de delegatie op 10 en 11 juni in Nederland. Zij heeft onderzoek gedaan naar de revolutie en naar gender vraagstukken. Ze is ook vrouwenrechtenactivist.

Bronnen: NOS, kranten la Prensa en el Nuevo Diario

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706