logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

fumdec maritza met mondkapje6 mei 2020 - Van Maritza Rodriguez, directeur van het kredietprogramma van Fumdec, ontvingen wij dit bericht:

"Gegeven de pandemie die we allemaal doormaken en wetende dat preventie de beste remedie is, hebben wij besloten om voorlichtingspraatjes te geven, gericht op onze cliënten en op de klanten van onze cliënten. We besteden aandacht aan de manier waarop de vrouwen zich moeten beschermen én waarop ze hun klanten moeten beschermen. Elke maandagochtend, als de vrouwen hun kredieten komen afbetalen, en elke maandagmiddag, als vrouwen nieuwe kredieten komen opnemen, verzorgen we deze praatjes. Ook aan nieuwe cliënten en geïnteresseerden geven we deze informatie."

We maken tevens van de gelegenheid gebruik om de vrouwen te ondersteunen in deze moeilijke tijd. We benadrukken het juiste gebruik van het krediet, kijken met ze naar hun verkoopcijfers en naar de verhouding met het uitstaande krediet om schulden te voorkomen en we hebben aandacht voor de economische activiteiten die ze ontplooien, want die hebben ze nodig om hun families te onderhouden."