Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Nieuwe aanplant Geboortebos

April 2017 - De afgelopen jaren zijn er in het Tilburgse Noorderbos honderden bomen geplant in het Geboortebos, zo ook in het voorjaar van 2017. Dit bos is gekoppeld aan het Geboortebos in Matagalpa. Daar is de berg Calvario herbebost en omgetoverd tot een populaire recreatieve plek vlakbij het centrum van de stad.

Momenteel wordt onderzocht hoe we in Tilburg en Matagalpa een Klimaatbos kunnen aanleggen. Spreekt dat idee je aan en wil je meehelpen? Mail dan naar stedenband@tilburg-matagalpa.nl 

de spades staan klaarGiel bij onze tafelnet geplante bomen

Geboortebos hier, geboortebos daar

geboortebosplaketteIedere derde woensdag in maart vindt in Nederland de "Nationale Boomfeestdag" plaats. In 2007 werd in Tilburg de 50ste boomfeestdag gevierd met het planten van de eerste boom voor  het zg. "Geboortebos", gelegen op een perceel vlak naast het Noorderbos te Tilburg. Een maand ervoor heeft burgemeester Ruud Vreeman ook in Matagalpa een eerste boom geplant. Ook daar is nu dus een geboortebos ontstaan! In het geboortebos kunnen Tilburgers bomen adopteren. Een leuke gedachte bij de geboorte van een kind!

Het bijzondere aan het Tilburgse geboortebos is dat de gemeente via de stedenband voor iedere geboorteboom in Tilburg ook bomen heeft geplant in Matagalpa.

Lees meer...

Geboortebos Matagalpa gereed

uitzichtpunt bij GeboortebosHet door de gemeente Tilburg gefinancierde Geboortebos in Matagalpa is al in 2010 gereed gekomen. De berg Calvario, gelegen vlakbij het centrum van de stad, heeft een ware metamorfose ondergaan. Van een kale, bruine berg, is de Calvario nu weer een groene oase waar het heerlijk vertoeven is.      

Er zijn bomen en struiken geplant, bankjes geplaatst en uitzichtpunten gerealiseerd. Daarnaast zijn er wat gebouwtjes neergezet, zodat men ook activiteiten kan organiseren bovenop de berg, met een prachtig uitzicht over de stad.

watertank bij GeboortebosEn niet te vergeten een grote watertank om in de droge tijd de jonge planten en bomen van water te kunnen voorzien.  

De gemeente Matagalpa is apetrots op deze nieuwe attractie, waar de bezoeker frisse en pure lucht kan inademen.

Het Geboortebos in Tilburg is gelegen in het Noorderbos en kent een jaarlijkse plantdag in maart.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706