Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Scholen spannen zich in voor Matagalpa

IMG 328112 juli 2016 - Drie Tilburgse basisscholen en de Stedenband Tilburg-Matagalpa hebben dit schooljaar samen 15.000 euro opgehaald met diverse sponsoractiviteiten. Hiermee ondersteunen sbo Zonnesteen, obs Panta Rhei en obs Koolhoven projecten om de kwaliteit van het onderwijs in Matagalpa te verbeteren. Het geld gaat naar nieuwe lokalen in wijken en dorpen waar nog te weinig kinderen naar school gaan en naar het opknappen van schoolgebouwen.

Met het geld van vorig jaar en een premie van Wilde Ganzen, is een nieuwe school in een arme wijk gerealiseerd en zijn meerdere scholen gerenoveerd. Bijna 2000 kinderen profiteren van de projecten.

Behalen millenniumdoel 2 kost moeite

2015 - De scholen in Tilburg zitten op koers voor het behalen van millenniumdoel 2 in Matagalpa. Met de opbrengsten van de campagne 'Alle kinderen naar school' zijn de afgelopen jaren 4000 kinderen naar school gebracht. Maar het kost moeite om de laatste 3000 kinderen naar school te krijgen en op school te houden. Door lokalen te bouwen, materialen aan te schaffen, docenten bij te scholen en ouders voor te lichten wordt ervoor gezorgd dat meer kinderen naar school gaan.

De Stedenband stemt de juiste aanpak per jaar af met de gemeente Matagalpa en het ministerie van Onderwijs. Er is ook veel aandacht voor het bestrijden van kinderarbeid.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706