Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Lesmateriaal STM

Stedenband Tilburg-Matgalpa heeft een ruime keuze aan lesmateriaal, zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs.

Inleefatelier

IMG 4785IMG 4832

Panelen met foto's, materialen uit Nicaragua en een rollenspel. Dat zijn de ingrediënten van het Inleefatelier Nicaragua, otnwikkeld door het LBSNN (Landelijk Beraad Stedenbanden). Doordat de kinderen een rol op zich nemen (bijvoorbeeld die van leerling, schoenpoetser of eigenaar van een fabriek) leren ze in korte tijd hoe het leven in Nicaragua is.

De onderdelen zijn: wonen, naar school, werken en boodschappen doen.

Bij het atelier hoort een map en een instructiefilm. Ook kunnen vrijwilligers helpen bij het opzetten en begeleiden van de activiteit. Het beste kan het Inleefatlier een week op een school staan, zodat alle groepen er gebruik van kunnen maken.

Leskist Koffie

koffieleskistU kunt bij ons een leskist over koffie bestellen. Deze is samengesteld door studenten van de opleiding CMV te Breda. De kist is samengesteld voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Het doel is om de kinderen inzicht te geven in het productieproces van koffie en in de problemen die zich voordoen bij de handel in koffie op de wereldmarkt. Het zijn vier lessen waarin gebruik wordt gemaakt van zeer diverse werkvormen. Zo discussiëren de kinderen aan de hand van stellingen, spelen ze een (rollen)spel en maken zelf een boekje.

De kist is te huur voor € 50,- per twee weken. Dit bedrag komt ten goede aan het koffieproject dat de Stedenband ondersteunt. Indien u de kist wilt gebruiken, neemt u dan tijdig contact met ons op: stedenband@tilburg-matagalpa.nl

Het lot van een geluksvogel

geluksvogelIn opdracht van het LBSNN schreef Gerard Sonnemans een Nicaraguaans verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is een vlot geschreven verhaal over Rosa, woonachtig op het platteland, en haar stadse neef Sergio. Samen bieden zij de problemen die op hun pad komen het hoofd.  
De illustraties zijn van Jos Thommassen.  
Het boekje is bij de Stedenband te koop voor 10 euro.

Vanaf 8 jaar
€ 10,-

Sonia's feest

voorkant Sonia004De Stedenband nam het initiatief tot de productie en publicatie van het boekje Sonia's Feest, een voorleesboekje voor de onderbouw van de basisschool (5-8 jaar). Maar natuurlijk kunnen oudere kinderen het zelf lezen!      

Sonia woont in Matagalpa. Ze is jarig en daarom is het feest. Het verhaal staat in het teken van de campagne 'Alle kinderen naar school' voor een kleurrijke toekomst van de kinderen in Matagalpa. Het boekje kost 5 euro.

5 - 8 jaar
€ 5,-

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706