Onze koffie komt van de Matagalpese coöperatie UCA San Ramón. Deze coöperatie exporteert biologische fairtrade koffie van hoge kwaliteit, geproduceerd door kleine koffieboeren (m/v) die werken onder eerlijke en duurzame omstandigheden, zodat ook de jonge boeren een toekomst hebben.
Meer dan 2500 boeren/families zijn lid. Zij horen bij 12 kleinere coöperaties uit de gemeenschappen in de bergen, gelegen op een hoogte van 900-1500 meter, waar sprake is van een vochtig tropisch klimaat. Dit ecosysteem is van groot belang voor de regio Matagalpa.

Nicaragua staat bekend om de goede kwaliteit arabica koffie. De soorten die in Matagalpa het meest worden verbouwd zijn de Parainema en de Catimor. De smaak bevat tonen van bloemen en fruit. 

Het kwaliteitsprofiel van Café Matagalpa is: friszuur, met de smaken chocolade, gedroogd fruit, honing en caramel.

De UCA San Ramón ondersteunt de boeren bij de verbetering van het productie- en verwerkingsproces en de lokale ontwikkeling van de gemeenschap, met speciale aandacht voor vrouwen en jongeren en andere activiteiten, waaronder ecotoerisme. De Stedenband Tilburg-Matagalpa ondersteunt kleine koffieboeren via het koffieproject.

Zien welke stappen nodig zijn voor een goed bakje koffie? Bekijk het filmpje!

 

 

Maandabonnement koffie met korting

koffieboeren 37

Machtigingsformulier

Wilt u elke maand automatisch, met korting, koffie van ons ontvangen? Vul dan dit formulier in.

U geeft zelf aan hoeveel koffie u elke maand wil ontvangen. Het bedrag zal maandeljks worden afgeschreven van uw bankrekening d.m.v. automatische incasso. We hanteren voor het abonnement een opzegtermijn van een maand.

Let op: het abonnement gaat in ná de eerste incasso.

Lees hier alle voorwaarden.